Chifle gingașe de casă – Te vor face să renunți la pâine, sunt geniale – Pentru a le pregăti și voi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
- 600 g făină
- 270 ml lapte
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe drojdie uscată
- 100 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem la încălzit jumătate din cantitatea de lapte. Adăugăm drojdia, luam de pe foc și amestecăm foarte bine, până la dizolvare.
2. Punem la încălzit laptele rămas. Adăugăm jumătate din cantitatea de unt, 2 ouă și 2 linguri de zahăr. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă luăm compoziția de pe foc.
3. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm sarea, compoziția de lapte și ou și amestecăm bine. Adăugăm amestecul de lapte și drojdie și frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Punem aluatul obținut într-un loc cald la crescut.
4. Întindem aluatul crescut într-o foaie subțire, pe urmă îl tăiem în dreptunghiuri mici cu lățimea de 5 cm.
5. Tapetăm bucățelele de aluat cu unt topit și formăm rulourile.
6. Așezăm rulourile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le lăsăm la crescut pentru 30 de minute. După acest interval, le coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 25 de minute.
Poftă bună!
Discussion about this post