Daca vrei sa prepari o masa delicioasa, incearca aceasta reteta simpla cu carne de porc. Iti garantez ca toata familia va fi incantata.
Ingrediente necesare:
- 1.5 kg carne de porc, 4 cepe mari
- Cativa catei de usturoi, 1 ardei rosu mai mare
- 2 linguri ulei de floarea soarelui, 1 lingurita chimen
- 1 lingura condimente pentru gratar, 1 cub Maggi
- Un praf de sare, faina de grau (pentru ingrosarea sosului)
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 250 grade. Taiem carnea de porc in cubulete si o punem intr-un vas de copt. Adaugam ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiu rosu taiat marunt.
Presaram carnea cu sare si condimente pentru gratar. Adaugam apoi si cubul de Maggi. La final, adaugam uleiul de floarea soarelui si amestecam bine cu mainile.
Bagam tava cu carne in cuptorul preicnalzit si lasam carnea sa se prajeasca (nu o acoperim). Dupa aproximativ 10 minute, deschidem cuptorul si amestecam carnea (carnea incepe sa lase suc).
Mai deschidem cuptorul din cand in cand si mai amestecam carnea, pentru a ne asigura ca nu se arde. Cand carnea devine aurie, iar sucul se absoarbe, setam temperatura la 180 grade.
Turnam aproximativ 500 ml apa fierbinte peste carne. Amestecam bine si bagam din nou carnea la cuptor. Lasam carnea sa fiarba pana devine moale.
Intre timp mai amestecam si mai adaugam apa daca este necesar.
Cand carnea se inmoaie, adaugam putina faina de grau pentru a ingrosa sosul. Datorita ardeiului rosu, sosul are o culoare si un gust minunat.
Carnea de porc la cuptor poate fi servita cu cartofi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post