Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tartă de casă foarte cremoasă și foarte aromată (bogată în afine) – Aveți nevoie de 2 ouă, 100g unt, 300g făină, 300g afine și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 1 ou
  • Zahăr vanilat după gust
  • 2 linguri zahăr tos
  • 2 linguri smântână
  • 100 g unt
  • 300 g făină

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 1 ou
  • 300 ml smântână
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură amidon și 1 lingură făină
  • 300 g afine

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixăm oul împreună cu zahărul tos și cel vanilat, untul topit și smântâna. Adăugăm făina cernută și frământăm un aluat omogen și moale. Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider.

Pentru umplutură, mixăm oul cu smântâna, zahărul, amidonul și făina, până la omogenizare.

Scoatem aluatul din frigider, îl transferăm pe suprafața de lucru și îl întindem la o mărime mai mare decât tava, în așa fel încât să putem forma și margini. Transferăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și uniformizăm frumos marginile.

Turnăm umplutura în tavă și presărăm deasupra afinele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!