kiloRețete
miercuri, septembrie 20, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă pas cu pas, în video – Iahnie de fasole de post – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare pentru sosul de roșii:

  • 2 cepe mari
  • 30 ml ulei
  • 1 ardei kapia mare
  • 2 morcovi medii
  • 1 roșie mare
  • 500 ml suc de roșii (sau 50 g pastă de tomate)
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță boia de ardei
  • Jumătate linguriță piper măcinat

Ingrediente necesare pentru iahnie:

  • 1 kg fasole uscată (hidratată peste noapte în apă)
  • 2 cepe medii
  • Un sfert rădăcină țelină
  • 3 tije apio (țelină tulpină)
  • 4 morcovi medii
  • Jumătate linguriță piper boabe
  • 1 frunză de dafin

Notă:

  1. Fasolea se lasă peste noapte la înmuiat iar a doua zi se spală și se pune la fiert în trei ape; când se adaugă ultima apă, se vor adăuga și ingredientele de mai sus.
  2. Când a fiert fasolea, se scurge de supa rezultată dar supa nu se aruncă: se pune peste sosul de roșii, se completează treptat.

Mod de preparare:

  1. Punem fasolea într-o oală și o fierbem, schimbând de 3 ori apa.
  2. Pentru iahnie, tăiem morcovul cubulețe mici. Procedăm la fel și ardeiul roșu și ceapa. Tăiem roșia cubulețe.
  3. În ultima apă pe care o schimbăm la fasole adăugăm și câteva legume: tulpinile de țelină, bucățile de păstârnac, 4 morcovi, 2 cepe întregi și rădăcina de țelină. Adăugăm și piperul boabe și frunza de dafin.
  4. Fierbem la foc moderat cel puțin 1 oră, după care scoatem legumele și scurgem fasolea (nu aruncăm supa).
  5. Pentru sos, punem ulei într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și 2 lingurițe de sare. Amestecăm și lăsăm ceapa să se înmoaie.
  6. Adăugăm cubulețele de morcov, piper măcinat și lăsăm și morcovul 2-3 minute, să se călească ușor.
  7. Adăugăm cubulețele de ardei, amestecăm și călim totul împreună încă 3 minute.
  8. Adăugăm roșia și după 5 minute adăugăm boiaua. Adăugăm sucul de roșii și fierbem totul pe foc mic 5-7 minute după care oprim focul.
  9. Transferăm sosul peste fasole și adăugăm treptat din supa scursă. Adăugăm și 1 crenguță de cimbru, dafin și fierbem totul împreună. Completăm cu supă. Tot acum putem pune și tarhon.
  10. Fierbem pe foc mediu 20 de minute, timp în care amestecăm ocazional.
  11. După 20 de minute scoatem dafinul și cimbrul și adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Rețetă de Post – Ciorbă de cartofi cu dovlecel și fasole verde – Gustoasă și savuroasă
Fără categorie

Rețetă de Post – Ciorbă de cartofi cu dovlecel și fasole verde – Gustoasă și savuroasă

Next Post
Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao - Cozonac Pufos și Fraged - Cozonac cu Rahat

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Lokum – Rahat turcesc de portocale, pregătit acasă în doar 15 minute – Simplu și delicios
Fără categorie

Lokum – Rahat turcesc de portocale, pregătit acasă în doar 15 minute – Simplu și delicios

Folosești făină și ouă pentru șnițele de pasăre? Încearcă această rețetă, mult mai ușoară
Rețete

Folosești făină și ouă pentru șnițele de pasăre? Încearcă această rețetă, mult mai ușoară

Ștrudel aperitiv, cu cașcaval și ceafă de porc afumată – Rețetă simplă și gustoasă, cu foi de plăcintă
Fără categorie

Ștrudel aperitiv, cu cașcaval și ceafă de porc afumată – Rețetă simplă și gustoasă, cu foi de plăcintă

 Prăjitură Kati – Un dulce deosebit, o rețetă pe care o pregătesc cu drag de fiecare dată când am musafiri
Fără categorie

 Prăjitură Kati – Un dulce deosebit, o rețetă pe care o pregătesc cu drag de fiecare dată când am musafiri

Cea mai bună prăjitură cu nucă – Crema este de senzație, trebuie să încercați rețeta
Rețete

Cea mai bună prăjitură cu nucă – Crema este de senzație, trebuie să încercați rețeta

Plăcintă cu brânză moale – Atât de bună și gustoasă încât știu pe de rost rețeta și ingredientele
Fără categorie

Plăcintă cu brânză moale – Atât de bună și gustoasă încât știu pe de rost rețeta și ingredientele

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate