Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Chifle sățioase cu pui, ceapă și ardei – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 240 ml lapte cald
- 2 linguri zahăr
- 1 ou
- 2 linguri drojdie instant
- 420 g făină
- jumătate lingură sare
- 3 linguri unt
Ingrediente necesare pentru umputură:
- Pui
- Ceapă (tocată)
- Ardei roșu (tocat)
- Ardei iute
- Ulei
- Cuburi de condimente
- Sare
- Piper măcinat
- Pudră de usturoi
Mod de preparare:
Într-un bol adăugați laptele, zahărul, oul, drojdia instant și mixați. Adăugați sarea, făina și amestecați folosind o spatulă pentru a forma un aluat. Adăugați untul și, folosind mâinile, frământați aluatul.
Înfăinați o suprafață curată și frământați aluatul. Transferați aluatul într-un bol uns și lăsați-l să crească până își dublează dimensiunea.
Condimentați puiul folosind sare, cuburi de condimente, ceapă, pudră de usturoi și piper măcinat și gătiți până când este gata. Tăiați în bucăți mai mici când s-a răcit.
Turnați puțin ulei într-o tigaie, adăugați ceapa, ardeiul roșu, cuburile de condimente, sarea, ardeiul iute, pudra de usturoi, puiul și amestecați.
Lăsați să fiarbă timp de 1 minut în timp ce continuați să amestecați.
Tăiați aluatul în bucăți mai mici și întindeți-le într-un aluat plat.
Adăugați umplutura în aluat și sigilați toate laturile pentru a forma o bilă. Transferați chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți și lăsați să crească timp de 25 de minute.
Ungeți suprafața aluatului cu un amestec de ou și lapte (sau apă) și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 175°C timp de 20-22 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!