Rețetă pas cu pas, cu imagini – Aperitiv original pentru masele festive – Aperitiv gustos și savuros, din puține ingrediente

Ingrediente necesare:

  • 500 g aluat foietaj fără drojdie
  • 150 g piept de pui fiert
  • 1 castravete
  • 100 g cremă de brânză
  • Verdeață după gust

Mod de preparare:

Presărăm un pic de făină pe suprafața de lucru și întindem aluatul foietaj într-un blat subțire. Decupăm rondele pe care le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ungem rondelele de aluat cu gălbenuș amestecat cu un pic de lapte și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Într-un bol amestecăm cubulețele de castraveți cu bucățelele de carne, mărarul tocat mărunt și crema de brânză.

După ce rondelele se răcesc, le tăiem dintr-o parte și le deschidem ca pe niște scoici. Le umplem cu amestecul pregătit.

Transferăm aperitivul pe un platou și decorăm după gust.

Savurați cu poftă! Poftă bună!