Prăjitură de casă cu mere, gata în doi timpi și trei mișcări

Prăjitură de casă cu mere, gata în doi timpi și trei mișcări – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 250 ml ulei
  • 400 ml lapte
  • 500 g făină
  • 40 g praf de copt
  • 700 g mere
  • zahăr pudră
  • scorțișoară
  • unt

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și amestecăm până la omogenizare.

2. Adăugăm laptele, uleiul și făina amestecată cu praf de copt. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt tapetată cu unt.

4. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele și le curățăm de semințe, pe urmă le tăiem felii.

5. Uniform, adăugăm merele în tavă. Pe deasupra, adăugăm scorțișoară și zahăr vanilat.

6. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

La final, decorăm cu zahăr pudră. Să o savurați cu drag!

Poftă bună!

Încearcă și… Cea mai bună prăjitură cu mere și cremă fiartă

Nu se compară cu nici un alt desert cu mere – Cea mai bună prăjitură cu mere și cremă fiartă – Pentru a o pregăti și voi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 400 g unt
  • 300 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 700 g făină
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 ml lapte
  • 2 ouă
  • 4 linguri amidon
  • 8 linguri zahăr
  • vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 mere
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, adăugăm făina și untul dat prin răzătoare. Amestecăm bine, adăugăm praful de copt, oul, smântâna și zahărul. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

2. Învelim aluatul într-o folie de plastic și îl punem la frigider.

3. Pentru cremă, cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, amidonul și vanilie. Mixăm bine până la omogenizare. Adăugăm laptele, amestecăm și punem crema la fiert la foc mic. Amestecăm până obținem o cremă densă și fină.

4. Într-o tavă de copt tapetată cu ulei, adăugăm jumătate de aluat. Cu ajutorul mâinilor, formăm o bordură iar cu o furculiță, înțepăm aluatul.

5. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele și le curățăm de semințe. Le tăiem felii și le adăugăm în tavă.

6. Pe deasupra, adăugăm crema pregătită anterior. La final, adăugăm a 2-a jumătate de aluat și formăm o grilă. Coacem prăjitura la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Să o savurați cu drag – Poftă bună!