Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 250 ml ulei
- 400 ml lapte
- 500 g făină
- 40 g praf de copt
- 700 g mere
- zahăr pudră
- scorțișoară
- unt
Mod de preparare:
1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și amestecăm până la omogenizare.
2. Adăugăm laptele, uleiul și făina amestecată cu praf de copt. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
3. Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt tapetată cu unt.
4. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele și le curățăm de semințe, pe urmă le tăiem felii.
5. Uniform, adăugăm merele în tavă. Pe deasupra, adăugăm scorțișoară și zahăr vanilat.
6. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
La final, decorăm cu zahăr pudră.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post