kiloRețete
marți, mai 20, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Aluat dospit, cu apă minerală – Aluat de casă fraged, bine aerat și foarte aromat – Rețetă turcească

Aluat dospit, cu apă minerală – Aluat de casă fraged, bine aerat și foarte aromat – Rețetă turcească

Doar copturile turcești sunt moi, aerate, aromate… Hm! Oare cine ar putea să le refuze? Eu — niciodată! De aceea, vă ofer această rețetă.

Ingrediente

  • 6 pahare de făină (900 g);
  • 7 g de drojdie uscată;
  • un pahar de lapte cald (250 ml);
  • un pahar de ulei de floarea-soarelui (fără miros) (250 ml);
  • un pahar de apă minerală carbogazoasă (250 ml);
  • o lingură de sare;
  • 2 linguri de zahăr.

Cum se prepară?

Aluatul obținut după această rețetă este potrivit pentru prepararea pizzei, pateurilor și plăcintelor cu umplutură sărată. Dacă vreți să pregătiți chifle sau alte copturi dulci, pur și simplu adăugați mai mult zahăr în compoziția aluatului.

1. Adăugați drojdia uscată în făina cernută. Amestecați.

2. Turnați laptele, uleiul și apa minerală carbogazoasă într-un bol. Adăugați sarea și zahărul.

3. Adăugați făina și frământați aluatul.

4. Acoperiți aluatul cu un prosop umed sau cu folie alimentară, după care lăsați-l să crească timp de 1-1.5 ore într-un loc cald.

5. Frământați foarte bine aluatul dospit. Apoi acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească timp de 60 minute.

6. Puteți să transferați aluatul preparat într-o pungă de plastic și să-l dați la frigider, unde el poate fi păstrat timp de 3-4 zile, fără să-și piardă prospețimea.

7. Sau puteți să-l folosiți imediat. Spre exemplu, eu am pregătit o ruladă și chifle cu mac. Divizați aluatul în 2 bucăți. Întindeți prima bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Răspândiți umplutura de mac pe suprafața ei (am folosit un amestec deja preparat).

8. Rulați foaia de aluat sub formă de ruladă.

9. Uniți marginile ruladei, astfel încât să obțineți un inel.

10. Folosind un cuțit, divizați rulada în segmente, fără să le secționați până la capăt.

11. Răsuciți puțin fiecare segment.

12. Pregătiți încă o ruladă din cea de-a doua bucată de aluat. Apoi pur și simplu tăiați-o în bucățele și așezați chiflele obținute pe tava de copt. Încercând să experimentez, am așezat câteva chifle în centrul „florii” de aluat.

13. Lăsați preparatele respective să se odihnească timp de 30 minute, după care ungeți-le cu ou bătut.

14. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, până se vor rumeni frumos.

15. Iată cum arată copturile pe secțiune:

Câteva exemple de copturi pregătite din același aluat:

1. Chifle cu susan.

2. Melcișori cu vanilie.

3. Plăcintă cu cartofi și carne.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi
Rețete

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente
Rețete

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival
Rețete

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!
Rețete

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă
Rețete

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon
Rețete

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon

Next Post
Prăjitură simplă și rapidă, cu mere și griș – Rețetă ușor de făcut, pentru orice gospodină

Prăjitură simplă și rapidă, cu mere și griș - Rețetă ușor de făcut, pentru orice gospodină

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

8 umpluturi gustoase pentru tartine – Se fac rapid, nu e nevoie să petreci o zi întreagă în bucătărie
Fără categorie

8 umpluturi gustoase pentru tartine – Se fac rapid, nu e nevoie să petreci o zi întreagă în bucătărie

Rețetă rapidă și gustoasă – Pâine în crustă de iaurt – Rețetă simplă, fără frământare
Rețete

Rețetă rapidă și gustoasă – Pâine în crustă de iaurt – Rețetă simplă, fără frământare

Pârjoale moldovenești – Chiftele moldovenești – Rețetă scrisă și video Șef Paul Constantin
Fără categorie

Pârjoale moldovenești – Chiftele moldovenești – Rețetă scrisă și video Șef Paul Constantin

Rețetă de Post – Borș de urzici – Borș de urzici moldovenesc – Rețetă gustoasă și savuroasă
Fără categorie

Rețetă de Post – Borș de urzici – Borș de urzici moldovenesc – Rețetă gustoasă și savuroasă

Ciulama de pui și ciuperci, în sos de smântână – Bună de te lingi pe degete!
Fără categorie

Ciulama de pui și ciuperci, în sos de smântână – Bună de te lingi pe degete!

Rețetă rapidă și ușoară – Pâine de casă cu lapte – Pâine de casă moale și pufoasă, foarte foarte gustoasă
Fără categorie

Rețetă rapidă și ușoară – Pâine de casă cu lapte – Pâine de casă moale și pufoasă, foarte foarte gustoasă

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate