kiloRețete
sâmbătă, iunie 14, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Cozonac ușor de făcut și cu adevărat delicios – Rețeta lui chef Sorin Bontea

Cozonac ușor de făcut și cu adevărat delicios – Rețeta lui chef Sorin Bontea

Rețeta lui chef Sorin Bontea – Cozonac ușor de făcut și cu adevărat delicios

Ingrediente necesare pentru doi cozonaci:

  • 1 kg făină
  • 350 g zahăr
  • 8 gălbenușuri
  • Coaja rasă de la 1 lămâie și de la 1 portocală
  • 50 ml ulei
  • Jumătate linguriță sare
  • 14 g drojdie uscată
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 1 pachet unt
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 8 albușuri
  • 80 g pudră de cacao
  • 250 g miez de nucă măcinat
  • 25 ml esență de rom

Mod de preparare:

Punem 400 ml lapte la încălzit. Topim 150 g de unt. Într-un bol, amestecăm făina cu drojdia și cojile de citrice și facem o gaură în mijloc.

Separat, batem gălbenușurile împreună cu sarea. Dizolvăm zahărul în laptele cald.

În bolul cu făina adăugăm esența de vanilie, gălbenușurile și laptele cu zahăr. amestecăm până la omogenizare.

Separat, amestecăm untul topit cu uleiul. Frământăm aluatul adăugând treptat și amestecul de ulei și unt.

Acoperim cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit timp de 90 de minute, la loc cald și fără curenți de aer. La fiecare 30 de minute, îl scoatem din bol și-l frământăm un pic.

Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă împreună cu zahărul. Încorporăm și pudra de cacao, esența de rom și nuca. Împărțim în 4 părți egale.

Împărțim aluatul în două părți egale, iar fiecare parte se mai împarte în două. Vom obține în total 4 bucăți de aluat.

Întindem prima bucată într-un dreptunghi, întindem o parte din umplutură și rulăm.

Repetăm și cu celelalte 3 părți de aluat și umplutură.

Împletim câte 2 rulouri și transferăm cozonacii în tăvile unse cu ulei. Îi lăsăm să crească în tavă, timp de 45 de minute.

Înainte de a-i da la cuptor, îi ungem cu un amestec de ou și lapte și, opțional, presărăm și zahăr deasupra lor. Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 50 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Rețetă rapidă, gata imediat – Prăjitură de casă Milka – Prăjitură cu ciocolată fără egal
Noutăți

Rețetă rapidă, gata imediat – Prăjitură de casă Milka – Prăjitură cu ciocolată fără egal

Rețetă rapidă, fără coacere – Tort de casă cu mere și biscuiți
Noutăți

Rețetă rapidă, fără coacere – Tort de casă cu mere și biscuiți

Plăcintă de casă cu lapte și unt – Plăcintă rapidă și delicioasă, foarte fragedă și foarte pufoasă
Noutăți

Plăcintă de casă cu lapte și unt – Plăcintă rapidă și delicioasă, foarte fragedă și foarte pufoasă

Pizza rapidă și gustoasă, la tigaie – Ai nevoie de 4 ouă, 50 ml lapte, câteva felii de pâine, 100g cașcaval, 80g cârnăciori (salam) și…
Noutăți

Pizza rapidă și gustoasă, la tigaie – Ai nevoie de 4 ouă, 50 ml lapte, câteva felii de pâine, 100g cașcaval, 80g cârnăciori (salam) și…

Plăcintă rapidă cu mere – Atât de fragedă și de aromată încât se topește în gură – Se face din 3 ouă, 3 mere, 150g zahăr și…
Noutăți

Plăcintă rapidă cu mere – Atât de fragedă și de aromată încât se topește în gură – Se face din 3 ouă, 3 mere, 150g zahăr și…

Șnițele de pui fragede și gustoase – Aveți nevoie de 700g piept de pui, 200g smântână, 4 linguri muștar, 2 căței de usturoi, 150g cașcaval și…
Noutăți

Șnițele de pui fragede și gustoase – Aveți nevoie de 700g piept de pui, 200g smântână, 4 linguri muștar, 2 căței de usturoi, 150g cașcaval și…

Next Post
Plăcintă de casă cu lapte și unt – Plăcintă rapidă și delicioasă, foarte fragedă și foarte pufoasă

Plăcintă de casă cu lapte și unt – Plăcintă rapidă și delicioasă, foarte fragedă și foarte pufoasă

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Dovlecei prăjiți (conservați pentru iarnă) – Rețetă gustoasă și aromată, merită încercată
Fără categorie

Dovlecei prăjiți (conservați pentru iarnă) – Rețetă gustoasă și aromată, merită încercată

Prăjitură delicioasă cu cremă de smântână și iaurt – Foarte fină și foarte fragedă, o bunătate!
Fără categorie

Prăjitură delicioasă cu cremă de smântână și iaurt – Foarte fină și foarte fragedă, o bunătate!

Rețetă de post – Prăjitură cu dovleac – Se prepară din 1 kg dovleac, 200g zahăr, 700g făină și…
Fără categorie

Rețetă de post – Prăjitură cu dovleac – Se prepară din 1 kg dovleac, 200g zahăr, 700g făină și…

Prăjitură de casă fină și delicată (cu aluat fraged și mere) – Prăjitură bogată în umplutură, foarte fragedă și foarte aromată
Fără categorie

Prăjitură de casă fină și delicată (cu aluat fraged și mere) – Prăjitură bogată în umplutură, foarte fragedă și foarte aromată

O rețetă de milioane, cum poate nu ai încercat – Ciuperci caramelizate, gata în 10 minute
Feluri principale

O rețetă de milioane, cum poate nu ai încercat – Ciuperci caramelizate, gata în 10 minute

Cel mai gustos pește pregătit acasă – Cel mai bun Macrou la cuptor
Fără categorie

Cel mai gustos pește pregătit acasă – Cel mai bun Macrou la cuptor

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate