De multe ori,in post,rămânem fără idei așa că azi vă propun o ciorbiță simplă și gustoasă.

Avem nevoie de :

  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 1 pastârnac
  • Țelină rădăcină
  • 1 ardei roșu
  • 1-2 căni zeamă de varză
  • sare,piper
  • 1 ceașcă de suc de roșii
  • mărar, pătrunjel,puțin cimbru
  • 1 ceașcă de orez

Curățăm și spălăm legumele și orezul. Apoi tocăm mărunt ardeiul ,Prazul il tăiem rondele ,păstârnacul și morcovii ii dăm pe răzătoare.

Punem legumele la călit in două linguri de ulei și o ceașcă de apă. Le lăsăm 5 minute apoi adăgăm prazul tăiat rondele sau cum vă place apoi punem apă atât cât consideră fiecare, cât de densă vrea să fie zeama.

Fierbem la foc molcom cca 20 de minute apoi adăgăm orezul și sucul de roșii,sare ,piper.

Gătim totul 10 minute apoi adăugăm zeama de varză ,cât vă place de acru, verdețurile si mai lăsăm puțin pe foc după care e gata de servit.

 

Poftă bună !