Tartă simplă și gustoasă din dovlecei

Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:

  • 1 kg dovlecei
  • 150 g caşcaval tare
  • 2 cepe
  • 4 crenguţe mărar
  • 1/2 linguriţă sare
  • piper negru după gust
  • 4 ouă
  • 100 g ulei
  • 50 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt

Mod de pregătire:

  1. Curăţăm 2 cepe şi le tăiem cubuleţe
  2. Turnăm ulei într-o tigaie şi prăjim ceapa.
  3. Lăsăm să se răcească ceapa.
  4. Curăţim dovleceii de coajă şi îi dăm prin răzătoarea mare.
  5. Tăiem mărunt mărarul.
  6. Dăm caşcavalul prin răzătoarea mare.
  7. Adăugăm la dovlecei mărarul, ceapa prăjită, sare, piper negru măcinat, caşcavalul şi amestecăm bine.
  8. Într-un alt bol, spargem 4 ouă.
  9. Adăugăm 100 gr ulei și amestecăm.
  10. Cernem 150 g făină.
  11. Adăugăm o linguriţă praf de copt.
  12. Amestecăm bine.
  13. Turnăm aluatul peste dovlecei.
  14. Amestecăm bine.
  15. Tapetăm o formă de copt cu ulei.
  16. Turnăm aluatul din dovlecei.
  17. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 grade, timp de 40-50 minute, până se rumeneşte frumos.

Poftă mare!