Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg dovlecei
  • 150 g caşcaval tare
  • 2 cepe
  • 2 legături de mărar
  • 1/2 linguriţă sare
  • piper negru după gust
  • 4 ouă
  • 100 ml ulei
  • 150 g făină
  • o linguriţă praf de copt

Cum se prepară această rețetă?

  1. Curăţăm 2 cepe şi le tăiem cubuleţe.
  2. Turnăm ulei într-o tigaie şi prăjim ceapa.
  3. Curăţăm dovleceii de coajă şi îi dăm prin răzătoarea mare.
  4. Mărarul îl tăiem mărunt.
  5. Dăm caşcavalul prin răzătoarea mare.
  6. Adăugăm la dovlecei mărarul, ceapa prăjită, sare, piper negru măcinat, caşcavalul şi amestecăm bine
  7. Într-un alt bol, spargem 4 ouă.
  8. Adăugăm 100 ml ulei.
  9. Amestecăm cu ajutorul unui tel.
  10. Cernem 150 g făină.
  11. Amestecăm bine.
  12. Tapetăm o formă cu ulei.
  13. Turnăm aluatul obținut.
  14. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 40-50 minute până se rumeneşte frumos.
  15. Poftă bună!