Aveți nevoie de:

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 linguriţă paprika dulce
  • 1/2 linguriţă sare
  • 50 g bacon
  • 1 ardei gras dulce
  • 50 g caise uscate sau prune uscate
  • 3 linguri de smântână
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • piper negru măcinat

Mod de pregătire:

  • Dezosăm pulpele și le curățăm.
  • Punem carnea pe o farfurie cu partea tăiată în sus.
  • Pregătim marinada pentru carne.
  • Amestecăm smântâna, muştarul, piper negru măcinat, sare după gust, zdrobim usturoiul şi amestecăm bine.
  • Cu marinada obţinută, ungem carnea de pui.
  • Acoperim cu o folie alimentară şi se lasă la frigider pentru 60 de minute.

Pregătim umplutura:

  • Mărunţim caisele uscate.
  • Ardeiul îl tăiem pai.
  • Feliem baconul.
  • Adăugăm sare pe bacon.
  • Peste carnea de pui, adăugăm amestecul de caise uscate şi bacon.
  • Rulada formată o fixăm cu aţă.
  • Punem ruladele într-o formă termorezistentă, unsă cu unt.

Pregătim sosul pentru rulade:

  • Amestecăm într-un bol 1/2 linguriţă de sare, o linguriţă de paprika dulce și o lingură ulei vegetal.
  • Tapetăm ruladele cu sosul pregătit.
  • Se coc în cuptor la temperatura de 200 grade, aproximativ 40 minute.

Să o savurați cu plăcere