Rețetă simplă, rezultat fabulos – Dacă ți-a rămas ceva pui, poți pregăti o masă deosebită

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 500 g ciuperci
  • 100 g fistic
  • 1 ceapă
  • sare, condimente

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm carnea pe urmă o curățăm și o dezosăm. O frăgezim astfel încât să obținem 2-3 fășii întinse.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa și ciupercile mărunt. Le prăjim câteva minute într-o tigaie cu ulei încins.

3. Fisticul îl decojim, pe urmă îl tăiem mărunt. Într-un bol separat, adăugăm ciupercile, ceapa și fisticul pregătit anterior. Condimentăm totul cu sare și piper.

4. Așezăm umplutura obținută pe carnea de pui și formăm ruladele. Le înfășurăm în folie de aluminiu sau hârtie de copt, și le așezm într-o tavă. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180-200 de grade Celsiut, timp de 50 de minunte.

5. După ce s-au răcit, îndepărtăm folia de aluminiu/hârtia de copt și tăiem ruladele felii.

REȚETĂ SURPRIZĂ

Ingrediente:

  • 1 legătură ceapă verde
  • 200 g bacon
  • 3 bucăți potrivite mușchi de porc
  • umplutura de la 2 cârnați de casă
  • 280 g ciuperci conservate
  • sare, piper, boia
  • 2 căței de usturoi

Mod de preparare:

1. Pentru început, tocăm ceapa mărunt. O prăjim într-o tigaie cu ulei încins. Adăugăm sare, piper și amestecăm bine timp de 5-10 minute.

2. Adăugăm umplutura de carnați și gătim la foc mic timp de 5-10 minute.

3. Frăgezim carnea de porc pe urmă o condimentăm cu boia și usturoi. Pe deasupra, adăugăm 5 felii de bacon și 3 linguri din amestecul pentru umplutură. Formăm rulada, apoi o legăm cu ață de bucătărie. Procedăm la fel cu celelalte doua bucăți de mușchi.

4. Așezăm cele 3 rulouri într-o tavă și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 40-50 de minute.

Poftă bună!