Răcitură de porc (piftie de porc)

Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:

  • 5-6 l apă
  • 2 bucăţi pulpe de porc
  • 1 rasol porc
  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de vită
  • 1 kg cap de porc
  • 1 ceapă
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 5 boabe de cuişoare englezeşti
  • 10 boabe de piper negru
  • 1 linguriţă piper negru praf

Cum se prepară?

  1. Curăţăm bine carnea de porc (tăiem copitele dacă sunt), o spălăm cu apă rece şi o punem la fiert într-o oală mare.
  2. Fierbem carnea timp de 4,5 ore.
  3. După o oră, Înlăturăm spuma, micşorăm focul, adăugăm ceapa, frunzele de dafin , piperul negru, boabele de cuişoare acoperim cu un capac şi fierbem în continuare.
  4. Peste vreo 3 ore adăugăm 2 linguri de sare şi ammestecăm.
  5. Dăm căţeii de usturoi prin răzătoarea mică.
  6. Scoatem carnea şi o lăsăm să se răcească.
  7. Dezosăm carnea de oase şi o mărunţim.
  8. Împărțim uniform bucățile de carne în vasul în care vom face răcitura.
  9. Adăugăm piper negru măcinat şi usturoi.
  10. Adăugăm o lingură de sare în zeama obținută și o strecurăm de 2 ori.
  11. Adăugăm amestecul peste carne, pe urmă lăsăm răcitura la prins la loc rece.

Poftă bună!