Pur și simplu nu te poți sătura de această rețetă – Cartofi umpluți cu carne

Pur și simplu nu te poți sătura de această rețetă – Cartofi umpluți cu carne – Pentru a pregăti un prânz sau o cină delicioasă după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 30 cartofi
  • 500 g carne
  • 2 cepe
  • 100 ml smântână
  • 100 g unt
  • pastă de roșii
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm cartofii, pe urmă le îndepărtăm miezul.

2. Așezăm cartofii într-un vas cu apă. Fierbem la foc mic timp de 8-10 minute.

3. Ceapa o tăiem mărunt iar carnea o dăm prin mașina de tocat. Condimentăm totul cu sare și piper.

4. Umplem cartofii cu amestecul de carne tocată și ceapa. Pe urmă, îi așezăm într-o tavă de copt tapetată cu ulei.

5. Într-un bol, amestecăm smântâna cu untul topit. Turnăm compoziția în tavă, peste cartofi.

6. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 minute.

Poftă bună!

Încearcă și… Plăcinte din cartofi și cașcaval pe tigaie

Vă puteți juca după cum doriți cu ingredientele sau condimentele… Folosiți ce mănâncă ai voștri, ce le place mai mult…

Ingrediente

  • 4-5 cartofi medii
  • 2 linguri de făină
  • 2 ouă
  • sare și piper
  • usturoi (opțional)
  • câteva felii de cașcaval

Cum se prepară?

Pentru început, se fierb cartofii în apă cu sare. Fierbeți până ce pot fi înțepați cu furculița. După ce ați fiert suficient cartofii, treceți-i sub jet de apă răce și curățați-i de coajă. Așteptăm puțin să se răcească, apoi îi dăm pe răzătoare, pe partea cu ochiuri mari.

Puneți cartofii dați prin răzătoare într-un bol suficient de mare. Adăugați și ouăle, făina și condimentele dorite.

Nu puneți prea multă făină dacă vă ddoriți un aluat ușor moale și lipicios.

Folosiți o tigaie de aprox. 20 cm diametru. Adăugați o lingură de ulei și așteptați să se încingă.

Puneți jumătate din compoziția cu cartofi în tigaie și întindeți-o uniform cu o lingură. Adăugați câteva felii de cașcaval pe toată suprafața foii și acoperiți cu cealaltă jumătate din compoziția de cartofi. Apăsați ușor la margini pentru a nu se lipi.

Dați focul la mic, acoperiți tigaia cu un capac și coaceți plăcinta până când începe să se rumenească frumos.

Verificați cu ajutorul unei spatule.

Înclinați tigaia și lăsați plăcinta să cadă pe farfurie. Folosiți o farfurie suficient de mare și plată.

În continuare, așezați tigaia deasupra plăcintei și cu o mișcare fermă și rapidă, răsturnați-o înapoi în tigaie.

Coaceți până când se rumenește și pe cealaltă parte.

Savurați cu drag – Poftă bună!