Piure de cartofi și carne de vită la cuptor: 2 kg cartofi, 800g carne vită, 2 linguri smântână, ceapă și unt

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi
  • 800 g carne de vită
  • 1 ceapă
  • 2 linguri smântână
  • 50 g unt
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm carnea de vită. Cu ajutorul unui cuțit, o tăiem bucățele mici.

2. Ceapa o tocăm mărunt și o prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugăm carnea tăiată bucățele și amestecăm. Condimentăm cu sare și piper și gătim până obținem o culoare omogenă.

3. Spălăm cartofii și îi punem la fiert la foc mic. După ce au fiert, îi făcem piure.

4. Într-o tavă tapetăta cu ulei, adăugăm uniform un strat de piure de cartofi. Pe urmă, adăugăm amestecul de carne și ceapă iar la final, adăugăm restul e piure.

5. Tapetăm pe deasupra cu 2 linguri de smântână.

6. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Se servește cu verdeață alături de cei dragi!