Pește marinat, un deliciu culinar – Delicios de te lingi pe degete!

Ingrediente:

  • 1-2 kg pește
  • 300 g făină
  • 150 ml ulei

Ingrediente pentru marinadă:

  • 250 ml apă
  • 500 ml suc de roșii
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 100 ml oțet
  • 1 linguriță sare
  • 2 cepe

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem peștele felii. Îl dăm prin făina de grâu și îl prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Ceapa o tăiem rondele subțiri.

3. Într-un bol separat amestecăm sucul de roșii cu 250 ml de apă, ulei, oțet, sare și zahăr. După preferințe puteți adăuga frunze de dafin.

4. Amestecăm marinada cu ajutorul unui blender timp de 30 de secunde pentru emulsionarea ingredientelor.

5. Într-un bol, amestecăm peștele gătit anterior, marinada și ceapa tăiată rondele. Acoperim preparatul cu o folie alimentară și îl lăsăm la frigider pentru 4-5 ore.