Papricaş delicios de pui

Aveți nevoie de:

  • 800 g carne de pui
  • 1 ardei dulce
  • 2 cepe
  • 2 roşii
  • 1 linguriţă paprika dulce
  • 100 ml smântână
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă sare
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei

Cum se prepară această rețetă?

  1. Tăiem carnea de pui bucățele.
  2. Dăm 2 roşii prin răzătoarea mare.
  3. Mărunţim ceapa şi ardeiul.
  4. Turnăm 2-3 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjim carnea pe ambele părţi.
  5. După ce s-au rumenit, scoatem carnea şi prăjim 2-3 minute ceapa, ardeiul şi roşiile.
  6. Adăugăm o linguriţă de paprika dulce.
  7. Zdrobim 2 căţei de usturoi.
  8. Adăugăm carnea şi turnăm apă cât să cuprindă tot amestecul.
  9. Adăugăm o linguriţă de sare, acoperim tigaia cu un capac şi la foc mediu gătim 40 minute.
  10. Amestecăm 100 g smântână cu o lingură de făină.
  11. Turnăm smântâna în tigaie după 40 minute, şi mai gătim încă 10 minute.
  12. Decorăm cu ceapă verde.

Poftă bună!