Lasagna cu ciuperci și sos bechamel

Ingrediente:

  • 250 g foi de lasagna
  • 500 g ciuperci
  • 200 g carnați
  • 400 g cașcaval
  • 100 ml vin alb
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare, piper, ulei de măsline

Ingrediente pentru sosul bechamel:

  • 700 ml lapte
  • 70 g făină
  • 70 g unt
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim sosul bechamel. Într-un vas, adăugăm 70 g de unt și îl topim la foc mic. Treptat, adăugăm făina în cantități mici și amestecăm energic. Adăugăm laptele și fierbem la foc mic până când obținem un sos puțin dens și omogen. Condimentăm cu sare și piper.

2. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm cipercile și le tăiem cubulețe. Usturoiul zdrobit îl adăugăm într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjește la foc mic 2-3 minute, apoi se adaugă ciupercile pregătite anterior. Adăugăm carnații tăiați felii, 100 ml de vin alb, acoperim cu un capac și fierbem timp de 15-20 de minute, până când se evaporă tot vinul. La final, condimentăm cu sare și piper și adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.

3. Pentru a forma lasagna, avem nevoie de o tavă adâncă. Adăugăm uniform 2-3 linguri de sos bechamel, cât să acoperim toată tava.

4. Pentru primul strat, adăugăm câteva foi de lasagna. Pe deasupra, turnăm o treime din sosul de bechamel și o treime din umplutura de ciuperci. Adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare. Procedăm la fel și pentru stratul 2 și 3.

5. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190 de grade Celsius, timp de 25 de minute. Mărim apoi temperatura la 220 de grade (cu grill) și coacem timp de 5-10 minute, pentru a se forma o crustă aurie de cașcaval. Lasagna este gata atunci când pasta este moale. Puteți verifica ușor cu ajutorul unei furculițe…

6. Se lasă la răcit timp de 15 minute înainte de servire…

Poftă bună!