Copănele delicioase de pui, învelite în aluat de foietaj

Aveți nevoie de:

  • 8 copănele de pui
  • 6 linguri de sos de soia
  • 1-2 linguri de miere
  • 3-4 căței de usturoi
  • piper, chili, sare – după gust
  • 150 g de făină
  • 50 g unt
  • 50 ml apă
  • 1 ou
  • pesmet

Pregătirea aluatului:

  • Se amestecă făina cu untul.
  • Se adaugă un praf de sare în apă, se toarnă peste făină și se frământă până când se formează un aluat.
  • Se învelește aluatul într-o folie alimentară și se lasă la temperatura camerei pentru 20 de minute.

Mod de preparare:

  1. Se curăță copănelele și se așează într-un bol.
  2. În sosul de soia se adaugă mierea, cățeii de usturoi zdrobiți și după gust se adaugă piper negru măcinat, chili și sare.
  3. Se toarnă amestecul peste copănele și se lasă la marinat pentru 30 de minute.
  4. Se scot copănelele de la marinat iar excesul de sos se îndepărtează cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
  5. Aluatul se rulează și se împarte în 8 părți egale.
  6. Din fiecare bucată, se formează un lănțișor subțire.
  7. Se dă carnea prin pesmet și se înfășoară în aluat.
  8. Se aranjează pulpele într-o tavă de copt.
  9. Se lasă la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 40 de minute.
  10. Când sunt aproape gata se scoate tava din cuptor și se unge aluatul cu un ou bătut. Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10 minute.

Să aveți poftă!