Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:

  • 270 g făină
  • 600 ml lapte
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 ouă
  • 50 ml apă
  • 2 cepe
  • ulei de floarea soarelui
  • 300 g carne de porc
  • piper negru măcinat

Mod de prepare:

  • Pregătim aluatul pentru clătite.
  • Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare, zahăr şi amestecăm bine.
  • Adăugăm 150 ml de lapte cald.
  • Adăugăm făina şi amestecăm până la omogenizare.
  • Adăugăm laptele rămas şi amestecăm.
  • Lăsăm aluatul timp de 15 minute.
  • Prima clătită se prăjeşte cu un pic de ulei, apoi pe tigaia uscată.
  • Prăjim clătitele pe ambele părţi.

Pregătim umplutura.

  • Mărunţim carnea şi ceapa prin maşina de tocat carne.
  • Adăugăm sare, piper şi 50 ml de apă.
  • Tăiem o clătită în jumătate şi adăugăm o lingură de umplutură.
  • Prăjim clătitele în ulei şi unt pe ambele părţi, acoperite cu un capac.

Poftă mare!