Clătite cu ciuperci și pui – Cum faci cele mai gustoase și mai delicioase clătite

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g piept de pui
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • smântână
  • sare, piper, usturoi, verdeață

Mod de preparare:

1. Pentru început, amestecăm ouăle și zahărul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sare, piper, făină, ulei și amestecăm foarte bine până obținem o compoziție omogenă.

2. Într-o tigaie încinsă, fără ulei, coacem clătitele. Le prăjim pe ambele părți timp de 3-5 minute. După ce s-au copt, le așezăm pe un platou iar pe urmă, ne ocupăm de umplutură.

3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa și ciupercile. Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim ceapa pregătită anterior până se rumenește puțin.

4. Adăugăm ciupercile și gătim până se evaporă toata apa.

5. Punem carnea de pui la fiert la foc mic. După ce s-a răcit, o dezosăm și o tăiem bucățele.

6. Într-un bol separat, amestecăm smântâna cu verdeața tocată mărunt. După preferințele dumneavoastră, puteți adăugă 1-2 căței de usturoi.

7. Pe un platou, întindem o clătită. O tapetăm cu 1-2 linguri de cremă de smântână și verdeață, adăugăm uniform 1-2 linguri din amestecul de ciuperci și ceapă iar la final, câteva bucățele de pui. Repetăm procesul până terminăm toate clătitele.

8. Se ține la frigider 1-2 ore, pe urmă se servește alături de cei dragi.

Să aveți poftă!