Carne la cuptor în stil georgian – Moale și suculentă de te lingi pe degete

Vă propunem să încercați această rețetă georgiană. Datorită marinadei cu puțin suc de lămâie, carnea iese moale și suculentă. Ierburile proaspete și condimentele îi conferă o aromă deosebită, iar mierea… o notă dulce plăcută!

Vă recomandăm să utilizați hamei-suneli, dar puteți alege orice alte condimente vă sunt pe plac.

Ingrediente:

  • 1 kg de carne (de porc sau vită)
  • 2 linguri de miere
  • 0,5 lămâie
  • 1 lingură de smântână
  • condimente și ierburi: mărar, patrunjel, coriandru, rozmarin, busuioc
  • sare, după gust
  • piper negru (măcinat), după gust

Mod de preparare:

Tăiați carnea în bucăți medii, tăiați verdeața și stoarceți sucul din lămâie.

Amestecați ingredientele pregătite, adăugați mierea, condimentele și sarea. Păstrați marinada la rece timp de 2-3 ore.

După ce carnea a fost marinată, amestecați-o cu smântână și puneți-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

Trimiteți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45-60 de minute.

Timpul de coacere depinde de tipul cărnii pentru care ați optat, dar și de mărimea bucăților…

Merge foarte bine cu salată din legume…

Poftă bună!