kiloRețete
vineri, decembrie 1, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Zacuscă de ghebe – Zacuscă gustoasă și aromată – Rețetă marca Șef Paul Constantin

Zacuscă de ghebe – Zacuscă gustoasă și aromată – Rețetă marca Șef Paul Constantin

Rețetă explicată pas cu pas, în video – Zacuscă de ghebe gustoasă și aromată – Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare:

  • 6 kg opintici (ghebe)
  • 5 kg gogoșari (spălați și curățați de semințe)
  • 2 kg ceapă
  • 1,5 kg morcov
  • 500-600 g pastă de tomate
  • 3 linguri sare
  • 1,5 linguri piper măcinat
  • 10-15 căței de usturoi
  • 6 frunze de dafin
  • 500 ml ulei
  • Pastă de ardei iute sau 1 ardei iute fără semințe (opțional)

Mod de preparare:

  1. Curățăm ghebele, le opărim în apă cu un pic de sare după care le lăsăm la răcit și la scurs. Le dăm prin mașina de tocat carne.
  2. Punem uleiul într-o oală mare. Dăm drumul la foc, adăugăm dafinul, un pic de usturoi tocat mărunt, jumătate de lingură piper, 1 lingură și jumătate de sare.
  3. Adăugăm și bucățile de gogoșari, amestecăm și lăsăm gogoșarii să se înmoaie timp de 15-20 de minute.
  4. Strecurăm gogoșarii, îi lăsăm să se răcească după care îi dăm prin mașina de tocat carne.
  5. Dăm și ceapa prin mașina de tocat carne, o punem într-o strecutăroare și o lăsăm pentru câteva minute să se scurgă.
  6. Punem ciupercile într-o tigaie, adăugăm și ⅓ din zeama rezultată în urma gătirii gogoșarilor și amestecăm.
  7. Punem morcovii dați pe răzătoarea mare într-o oală, adăugăm din zeama rămasă de la gogoșari și amestecăm.
  8. Lăsăm pe foc pentru 20-25 de minute, amestecând ocazional.
  9. Separat, punem zeama rămasă de la gogoșari într-o tigaie și adăugăm ceapa. Amestecăm, adăugăm sarea rămasă, dafinul rămas, piperul rămas. Sotăm ceapa pe foc mediu spre mic până uleiul se ridică la suprafață.
  10. Când ceapa este aproape gata, încorporăm pasta de tomate.
  11. Punem oala mare pe foc, adăugăm ceapa, morcovul sotat, gogoșarii și ciupercile.
  12. Amestecăm și lăsăm zacusca la fiert pentru 30 de minute, la foc mic. Amestecăm din când în când; opțional, putem pune și pastă de ardei iute.
  13. După 30 de minute, transferăm zacusca în borcane bine spălate și sterilizate. Le închidem ermetic cu capace curate și le acoperim cu o pătură. Le lăsăm până se răcesc treptat.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură de casă cu ciocolată și frișcă – Rețetă simplă și rapidă, gata în 30 minute – Pur și simplu un deliciu
Fără categorie

Prăjitură de casă cu ciocolată și frișcă – Rețetă simplă și rapidă, gata în 30 minute – Pur și simplu un deliciu

Prăjitură turnată cu caise – Pufoasă și delicioasă (cu apă minerală) – Încercați rețeta, o să vă placă mult
Fără categorie

Prăjitură turnată cu caise – Pufoasă și delicioasă (cu apă minerală) – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Prăjitură de casă la tavă – Moale și cremoasă, cu nucă și caramel – Nimeni nu refuză încă o bucățică
Fără categorie

Prăjitură de casă la tavă – Moale și cremoasă, cu nucă și caramel – Nimeni nu refuză încă o bucățică

Prăjitură de casă cu nucă și ciocolată – Regina Maria – Prăjitură fină și delicioasă, merită încercată
Fără categorie

Prăjitură de casă cu nucă și ciocolată – Regina Maria – Prăjitură fină și delicioasă, merită încercată

Cheesecake cu vanilie și caramel – Rețetă de nota 10 – Pur și simplu un deliciu
Fără categorie

Cheesecake cu vanilie și caramel – Rețetă de nota 10 – Pur și simplu un deliciu

Prăjitură de casă la tavă – Blat pufos cu nucă, cremă din gălbenușuri, glazură de ciocolată –  Un deliciu
Fără categorie

Prăjitură de casă la tavă – Blat pufos cu nucă, cremă din gălbenușuri, glazură de ciocolată – Un deliciu

Next Post
Gogoșari în sos de bulion – Gogoșari în sos de roșii, pentru iarnă – Rețetă Șef Paul Constantin

Gogoșari în sos de bulion - Gogoșari în sos de roșii, pentru iarnă - Rețetă Șef Paul Constantin

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Clătite la cuptor cu umplutură de brânză dulce – Se prepară din 500g făină, 4 ouă, 500g cremă de brânză, 200 ml smântână și…
Fără categorie

Clătite la cuptor cu umplutură de brânză dulce – Se prepară din 500g făină, 4 ouă, 500g cremă de brânză, 200 ml smântână și…

Simplu, ieftin și gustos – Cartofi nemaipomenit de gustoși, după o rețetă portugheză
Aperitive

Simplu, ieftin și gustos – Cartofi nemaipomenit de gustoși, după o rețetă portugheză

Tochitură moldovenească – Tochitură cu mămăliguță, ouă ochiuri și brânză – Rețetă scrisă și VIDEO
Fără categorie

Tochitură moldovenească – Tochitură cu mămăliguță, ouă ochiuri și brânză – Rețetă scrisă și VIDEO

Prăjitură Nanaimo
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură Nanaimo

Caserolă cu piept de pui, ceapă și cașcaval – Un adevărat deliciu – Rețetă rapidă, cu imagini
Fără categorie

Caserolă cu piept de pui, ceapă și cașcaval – Un adevărat deliciu – Rețetă rapidă, cu imagini

Prăjitură de casă cu rom și cremă de ciocolată – Are un gust divin, trebuie să încercați rețeta!
Aperitive

Prăjitură de casă cu rom și cremă de ciocolată – Are un gust divin, trebuie să încercați rețeta!

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate