Tort pufos, cu blat umed și cremă din smântână – Pur și simplu îți lasă gura apă…

Ingrediente

  • 1 cutie de lapte condensat (370 g)
  • 50 g de unt
  • 250 g făină de grâu
  • 100 ml chefir
  • 10 g praf de copt
  • 250 ml apă + 2 lingurițe de miere

Ingrediente pentru cremă

  • 400 g smântână
  • 80 g zahăr pudră
  • 1/3 linguriță zahăr vanilat

Cum se prepară?

Bateți laptele condensat cu untul topit. Adăugați chefirul cald și praful de copt. Amestecați bine…

Treptat, adăugați făină în amestecul lichid al aluatului, amestecând constant. Trebuie să obțineți o consistență uniformă (precum cea a smântânei groase).

Ungeți vasul de coacere cu unt. Turnați aluatul și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ o oră…

Vverificați dacă blatul este copt folosind o scobitoare.

Lăsați blatul să se răcească, apoi tăiați-l în 3 părți. Cel mai ușor mod de a tăia este acela de a folosi ața.

Aranjați-le pe 3 farfurii separate și îmbibați toate blaturile cu sirop (obținut din apă și miere)…

Pentru cremă, bateți 400 g de smântână, 80 g de zahăr pudră și 1/3 linguriță de zahăr vanilat.

Asamblați tortul și ungeți fiecare blat cu cremă. Asta-i tot!

Poftă bună!