Tort delicios cu vișine, cremă din lapte condensat și glazură de cacao – O combinație excelentă

Tort delicios cu vișine, cremă din lapte condensat și glazură de cacao – O combinație excelentă – Pentru a pregăti acest desert delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

Ingrediente pentru aluat:

  • 5 ouă
  • 1 pahar zahăr
  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 pahar făină

Ingrediente pentru cremă:

  • o jumătate de cutie de lapte condensat
  • 200 grame unt

Alte ingrediente necesare:

  • 1-2 linguri lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 1-2 linguri pudră de cacao
  • 2 linguri unt
  • vișine
  • vin roșu

Cum se prepară?

Pentru început, trebuie să pregătim vișinele. Dacă au sâmburi, scoateți sâmburii. Puneți vișinele într-un vas suficient de mare și acoperiți-le cu vin roșu. Lăsați-le la frigider timp de 1-2 zile.

Pentru aluat, bateți ouăle împreună cu zahărul, adăugați bicarbonatul de sodiu stins cu oțet, pudra de cacao și făina.

Amestecați bine. Turnați aluatul obținut în forma de copt și coaceți blatul. Verificați gradul de pregătire cu ajutorul unei scobitori.

După coacere, lăsați blatul să se răcească suficient, apoi tăiați atent partea superioară a acestuia. Scoateți mijlocul.

Pentru cremă, amestecați bine laptele condensat cu untul. În crema obținută adăugați și vișinele, fără vin. Amestecați bine și adăugați această compoziție în blatul nostru.

Pentru glazură, amestecați laptele, zahărul și pudra de cacao. Puneți compoziția la foc mic și fierbeți până când aceasta
se îngroașă un pic… Lăsați glazura obținută să se răcească câteva minute, apoi adăugați untul și amestecați bine…

Acoperiți tortul cu capacul tăiat din blat, decorați cu glazura pregătită anterior și puneți la frigider pentru câteva ore. Cel mai bine ar fi să îl lăsați peste noapte…

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!