Ingrediente necesare pentru blat:

250 g biscuiți cu ovăz
75 g unt
Formă rotundă de 24 cm

Ingrediente necesare pentru piureul de căpșuni:

45 g zahăr
15 g zeamă de lămâie
350 g căpșuni

Ingrediente necesare pentru jeleul de căpșuni:

8 g gelatină
55 g apă
225 g din piureul de căpșuni

Ingrediente necesare pentru umplutură:

180 g piure de căpșuni
135 g smântână
300 g cremă de brânză
300 ml frișcă lichidă
45 g zahăr
45 g lapte
9 g gelatină

Ingrediente necesare pentru decor:

Căpșuni
25 g zeamă de lămâie
500 g apă
20 g gelatină
100 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit.

Transferăm amestecul în formă și tapetăm fundul, formând un blat.

Dăm forma la frigider.

Pentru piure, punem într-un vas bucățelele de căpșuni, împreună cu zahărul și cu zeama de lămâie.

Fierbem amestecul timp de 5-10 minute, după care pasăm cu blenderul și lăsăm piureul să se răcească.

Pentru umplutură, punem laptele într-un bol, împreună cu gelatina. Lăsăm gelatina timp de 5 minute în lapte, să se umfle.

Separat, amestecăm până la omogenizare crema de brânză, smântâna și zahărul, după care adăugăm și 180 g din piureul de căpșuni.

Dăm gelatina la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, după care o adăugăm în amestecul de cremă de brânză.

La final, adăugăm și frișca bătută și amestecăm bine, până la omogenizare.

Turnăm umplutura astfel obținută peste blatul de biscuiți din formă și dăm forma înapoi la frigider, până umplutura se întărește.

Pentru jeleul de căpșuni, turnăm apa peste gelatină și lăsăm deoparte timp de 5-10 minute.

Ulterior, dăm gelatina la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, după care o amestecăm cu piureul rămas (225 g ).

Turnăm jeleul peste umplutura întărită și dăm forma înapoi la frigider să se întărească și jeleul.

Pentru decor, amestecăm gelatina cu jumătate din cantitatea de apă și lăsăm deoparte timp de 10 minute.

Spălăm căpșunile și tăiem o parte în jumătăți.

În cantitatea rămasă de apă, adăugăm zeama de lămâie, gelatina încălzită și punem pe foc.

Încălzim amestecul până se omogenizează, după care lăsăm să se răcorească.
Peste stratul de jeleu, așezăm frumos căpșunile, după care turnăm și jeleul răcorit.

Dăm tortul la frigider până se întărește stratul superior de gelatină.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!