Tort-aperitiv din ficat – Poate fi servit atât la o masă festivă, cât și la o cină simplă cu familia

Poate fi servit atât la o masă festivă, cât și la o cină simplă cu familia…

Ingrediente:

  • 500 g ficat de vită
  • 250 g făină
  • 170 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • 150 g maioneză
  • sare și piper negru măcinat
  • mărar sau pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Se taie ficatul în bucăți mari și se dă prin mașina de tocat carne.
  2. Peste ficatul tocat se adaugă laptele, oul, făina, sarea și piperul și se amestecă până ce rezultă o compoziție omogenă.
  3. Aluatul rezultat se toarnă, cu ajutorul unui plonic, într-o tigaie de clătite și se prăjește pe ambele părți, exact ca o clătită.
  4. Ceapa și morcovul se curăță. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare.
  5. Legumele se amestecă și se călesc împreună.
  6. Usturoiul se zdrobește și se amestecă cu maioneza.

Asamblarea tortului:

  1. Pe un platou rotund se așează o clătită de ficat și se unge cu sosul de maioneză.
  2. Peste sosul de maioneză se presară legumele călite, iar pe deasupra acestora se adaugă o altă clătită de ficat.
  3. Se repetă procedura de câteva ori, iar ultima clătită se unge cu maioneză și usturoi și se decorează cu verdeața tocată mărunt.
  4. Tortul se pune în frigider pentru câteva ore, după care poate fi feliat și servit.

Să îl savurați cu drag, împreună cu familia și prietenii…

Poftă mare!