Tort aperitiv de varză – Acest aperitiv sățios este simplu și rapid de preparat

Acest aperitiv sățios este simplu și rapid de preparat!

Ingrediente

  • 700 g varză albă
  • 6 ouă
  • 7 linguri de făină
  • 20 ml de ulei
  • 300 g cașcaval tare
  • 1 felie de cașcaval topit
  • 4 căței de usturoi
  • 4 linguri de smântână
  • 1 legătură de verdeață
  • sare, după gust

Mod de preparare:

Tăiați foarte subțire varza, sărați-o și frecați cu mâinile, apoi lăsați-o deoparte 10 minute.

Bateți 3 ouă cu jumătate din cantitatea de făină indicată, apoi sărați și turnați în vasul cu varză. Treptat, adăugați restul de făină, până când aluatul va avea o consistență ca de clătită…

Încingeți tigaia cu puțin ulei de floarea-soarelui. Puneți 4 linguri de aluat, întindeți pe toată suprafața tigăii și prăjiți pe ambele părți câte 2-3 minute la foc mic…

Puneți foile pe farfurie și lăsați-le să se răcească.

Între timp, fierbeți ouăle, răciți-le și curățați-le.

Dați pe răzătoare ouăle, cașcavalul tare și cel topit. Amestecați totul, adăugați usturoiul zdrobit, verdeața tocată și smântâna.

Păstrați puțin cașcaval ras pentru decor…

Amestecați bine din nou…

Repartizați compoziția obținută pe fiecare foaie de tort, apoi decorați cu smântână, cașcaval ras și verdeață.

Puteți servi imediat, dar este mult mai gustos dacă îl lăsați ceva timp la frigider…

Poftă bună!