Rețetă pas cu pas, în video – Tocăniță de ciuperci gustoasă și savuroasă, la cuptor – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g ciuperci champignon
- 300 g ciuperci pleurotus
- 300 g gălbiori
- 300 g hribi
- 300 g opintici (ghebe)
- 2 cepe mari
- 1 lingură pastă de roșii
- 1 căpățână usturoi
- 1 ardei roșu kapia
- 2 foi de dafin
- 1 crenguță de rozmarin
- 100 ml ulei
- Sare și piper
Mod de preparare:
- Punem uleiul într-o tavă. Adăugăm pasta de tomate, piper, sare, frunze de dafin, rozmarin și amestecăm.
- Adăugăm și usturoiul tocat mărunt, ceapa tocată peștișori.
- Adăugăm și inelușele de ardei și amestecăm.
- Tocăm ciupercile în bucăți potrivite și punem în tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproape 2 ore.
- După 1 oră, amestecăm în tavă și mai lăsăm 1 oră.
- Servim tocănița cu mămăligă și mujdei de usturoi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!