Supă turcească de pui – Rețetă delicioasă, perfectă pentru zilele geroase de iarnă

Rețetă turcească de supă de pui – delicioasă, perfectă pentru zilele geroase de iarnă!

Ingrediente:

  • 2 l de apă
  • 2 bucăți file de pui
  • 200 g tăiței
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 2 linguri de făină
  • jumătate de lămâie
  • Sare și piper (după gust)
  • Boia de ardei dulce (după gust)
  • Mentă uscată (dacă doriți)

Cum se prepară?

Fierbeți fileul de pui cu condimentele și ceapa tăiată în patru.

Scoateți carnea și ceapa, lăsați-le să se răcească. Puneți tăiețeii în supă și fierbeți-i.

Rupeți în bucăți fileul de pui răcorit și adăugați în supă. Dacă supa vi se pare prea groasă, mai adăugați apă fiartă clocotită.

Bateți ouăle cu făina, scurgeți lămâia și amestecați până devine de o consistență uniformă.

Adăugați câteva linguri de supă, amestecați bine și turnați compoziția, amestecând încontinuu.

Lăsați să fiarbă 5-10 minute, apoi sărați și piperați după gust, condimentați…

Serviți cu verdeață proaspăt tocată. Poftă bună!