Rețetă pas cu pas, în video – Supă cremă de roșii gustoasă și savuroasă – Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2 L suc de roșii (sau 2 kg roșii proaspete / 4-5 cutii de roșii)
- 150 g roșii cherry
- 4 cepe mici / medii
- 100 g morcov
- Jumătate kapia / ardei gras / gogoșar
- 7-8 căței de usturoi
- 1 țelină mică
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ardei iute (opțional)
- Buchet garni (cimbru, oregano, busuioc)
- 1-2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper
- 100 ml ulei de măsline
Ingrediente necesare pentru crutoane:
- Felii de pâine cu semințe
- 4-5 linguri ulei de măsline
- Parmezan ras (opțional)
Mod de preparare:
- Punem într-o oală 100 ml de ulei de măsline. Tăiem roșiile cherry în jumătăți și le punem în uleiul încins pentru 1 minut.
- Le scoatem într-un castron, după care adăugăm ceapa tocată grosier și 1 linguriță de sare și piper, ardeiul iute tocat mărunt.
- Amestecăm și caramelizăm ușor totul timp de 5 minute.
- După 5 minute adăugăm usturoiul tocat mărunt iar după 1 minut și jumătate adăugăm și legumele tocate: morcovul, țelina, pătrunjelul, ardeiul. Adăugăm și buchetul aromat.
- Amestecăm și lăsăm să se gătească totul 3-4 minute după care adăugăm sucul de roșii.
- Lăsăm supa să fiarbă pe foc moderat 25-30 de minute, până legumele devin moi.
- După 30 de minute de fiert, scoatem buchetul garni din supă și mixăm supa cu blenderul vertical.
- Oprim focul și supa cremă este gata.
- Pentru crutoane, încingem un pic de ulei într-o tigaie. Punem feliile de pâine în tigaie și le prăjim ușor pe ambele părți. Le scoatem din tigaie și le frecăm crutoanele cu usturoi.
- Servim supa cu crutoanele presărate cu parmezan și cu roșiile cherry trase la tigaie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!