Rețetă pas cu pas, în video – Sos de roșii gustos și savuros, pentru pizza – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 3 kg roșii
- 2 căței mari de usturoi pentru fiecare kg de roșii proaspete adăugate la sos
- 1 crenguță bună de oregano
- 5-6 fire busuioc proaspăt
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 1 vârf de linguriță de fulgi de ardei iute
- 50 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
- Punem apă la fiert. Când dă în clocot, crestăm roșiile în cruce și le punem în apă. Le las în apă aproximativ 5 minute după care le punem în apă cât mai rece unde le mai lăsăm 5 minute.
- Între timp, curățăm usturoiul și îl tăiem în bucățele. Alegem frunzele de oregano după care le tocăm.
- După 5 minute, curățăm roșiile de coajă și cotor. Tăiem roșiile în două și scoatem și semințele.
- Scurgem zeama în exces din bolul cu roșii, le apăsăm ca să scăpăm de cât mai mult lichid.
- Punem uleiul într-o oală, adăugăm usturoiul și oregano. Amestecăm și rumenim ușor usturoiul (cam 10 secunde), după care adăugăm roșiile bine scurse.
- Adăugăm sare, fulgi de ardei iute, zahăr și amestecăm. Punem capacul și lăsăm sosul la foc mic pentru 15-20 de minute.
- După 20 de minute, adăugăm busuiocul și oprim focul. Amestecăm și lăsăm sosul să se răcească complet.
- Putem folosi sosul imediat dar îl putem păstra și pentru iarnă, caz în care punem câteva frunzulițe de busuioc proaspăt în borcane spălate și sterilizate, după care le umplem cu sosul fierbinte.
- Închidem borcanele cu capace curate, le sterilizăm la bain-marie timp de 15-20 de minute. După sterilizare, lăsăm borcanele să se răcească în apă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!