Ingrediente necesare:

200 g ciuperci Pleurotus
Ingrediente necesare pentru panadă:
60 g făină
60 ml lapte
1 ou
1 lingură sos de soia
2 căței usturoi
Un sfert linguriță sare
Piper și boia, după gust

Mod de preparare:

Pentru panadă, spargem oul într-un bol adânc. Adăugăm sarea, sosul de soia, usturoiul pisat, piperul, boiaua, laptele și amestecăm până la omogenizare cu un tel.

Adăugăm și făina cernută și amestecăm iar până la omogenizare.

Spălăm și uscăm ciupercile, le divizăm în mănunchiuri mici sau le separăm complet dacă sunt mari.

Punem fiecare mănunchi între 2 straturi de folie alimentară și batem ușor cu ciocanul pentru carne, pentru a-i aplatiza.

Scufundăm șnițelele în panada pregătită, lăsăm panada să se scurgă un pic după care punem șnițelele într-o tigaie cu ulei încins.

Le prăjim la foc mediu până se rumenesc frumos pe ambele părți, aproximativ 40-50 secunde pe fiecare parte.

Sunt delicioase atât fierbinți, cât și reci.

Notă:

Dacă folosiți ciuperci de pădure, nu le mai bateți cu ciocanul pentru carne, iar dacă folosiți ciuperci Champignon, presați-le doar cu o farfurie mică.

Să le savurați cu poftă, alături de legume și sosul preferat! Poftă bună!