Ingrediente necesare:

500 g biscuiți
200 g unt
1 lingură pudră de cacao
200 ml lapte
100 g ciocolată cu 50% cacao
100 g ciocolată cu lapte
1 lingură esență de rom
1 lingură fulgi de cocos
1 lingură zahăr

Mod de preparare:

Punem bucățelele de ciocolată într-o cratiță, adăugăm și bucățelele de unt, zahărul și laptele.

Punem cratița pe foc mic și amestecăm continuu până la omogenizare.

Când obținem un sos, oprim focul, adăugăm esența, amestecăm și lăsăm să se răcească un pic.

Măcinăm jumătate din cantitatea de biscuiți, iar restul rupem cu mână, în bucățele. Adăugăm peste biscuiți pudra de cacao, turnăm și sosul de ciocolată, amestecăm foarte bine, apoi împărțim acest amestec în două părți egale.

Pe suprafața de lucru, întindem o folie alimentară de aproximativ 40*40 cm și punem o parte din compoziție pe ea.

Cu ajutorul foliei, rulăm, dând forma cilindrică specifică. Presăm salamul în folie, ca să nu rămână goluri de aer în interior, apoi derulăm folia, presărăm peste salam fulgi de cocos și strângem apoi din nou, cât putem de bine.

Procedăm la fel și cu cealaltă parte de amestec.

Răsucim capetele foliei și facem și câte un nod.

Punem apoi cele două suluri rezultate la frigider pentru cel puțin 3-4 ore înainte de a porționa și de a servi.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!