Rețetă pas cu pas, în video – „Risotto” de conopidă cu legume – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 700-800 g conopidă
- 50 g morcov
- 50 g mazăre verde
- 50 g porumb
- Jumătate ardei kapia
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă medie
- 2 foi de dafin
- 1 ceapă verde
- Jumătate legătură mărar
- 15-20 ml ulei de măsline
- Sare și piper (după gust)
Mod de preparare:
- Curățăm conopida și o dăm pe răzătoarea mare.
- Punem uleiul într-o tigaie și adăugăm frunzele de dafin, usturoiul tocat mărunt și până uleiul se încinge cât de cât, amestecăm.
- Când începe să sfârâie, adăugăm ceapa tocată mărunt. Amestecăm, adăugăm 1 linguriță de sare și după 1 minut adăugăm cubulețele de morcov.
- Amestecăm, lăsăm 1 minut după care adăugăm porumbul. Lăsăm încă 1 minut după care adăugăm mazărea.
- Amestecăm și după încă 1 minut adăugăm cubulețele de ardei și ceapa verde tocată mărunt.
- Scoatem dafinul și adăugăm piper măcinat și amestecăm.
- Adăugăm și conopida rasă, amestecăm bine și lăsăm totul pe foc încă 3 minute.
- După 3 minute, gustăm și potrivim de sare și piper. Oprim focul și încorporăm mărarul tocat mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!