Rețetă pas cu pas, în video – Ardei umpluți cu varză – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 2 borcane de 5L:
- 4 kg varză proaspătă
- 1 kg morcov
- 1 legătură mare pătrunjel verde
- 1 legătură frunze de țelină
- 1 țelină rădăcină medie
- 4 mere de toamnă
- 1 rădăcină hrean medie
- 4-5 kg ardei gras (îndepărtăm cotorul, semințele, nervurile și îi spălăm bine)
- 2 linguri de sare
- 1 linguriță piper măcinat
- 1 linguriță boabe măcinate de coriandru
- 1 linguriță boabe de muștar
Ingrediente necesare pentru saramură:
- 5-6 L apă
- 20-25 g de sare la fiecare L de apă
Mod de preparare:
- Pentru saramură, punem apa într-o oală. Pentru fiecare litru de apă punem 20-25 de grame de sare neiodată, grunjoasă. Amestecăm și punem pe foc. Când apa începe să clocotească, oprim focul și lăsăm saramura să se tempereze.
- Dăm morcovul, hreanul, rădăcina de țelină și mărul pe răzătoarea mare.
- Tocăm varza cât mai fin, tocăm mărunt și frunzele de țelină și pătrunjelul.
- Punem totul într-un lighean, adăugăm 2 linguri de sare, boabele de muștar, piper măcinat, coriandrul și amestecăm foarte bine.
- Îndesăm salata de legume în ardeii pregătiți. Transferăm ardeii umpluți în borcane curate.
- Umplem borcanele cu saramura răcorită după care le închidem etanș cu capace curate și le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!