Rețetă pas cu pas, în video – Mici de casă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 kg pulpă de porc
- 800 g pulpă de miel / oaie
- 800 g ceafă de vită
- 400 g slănină de porc
- 500 ml supă de oase de vită
Condimente necesare pentru 1 kg de carne:
- 20 g usturoi
- 12 g bicarbonat
- 10-12 g sare grunjoasă
- 5 g piper
- 3-4 g cimbru uscat
- 3-4 g semințe de coriandru
- 1-2 g ienibahar
- 2 g chimen
- Un sfert sau jumătate anason
- 5 ml suc de lămâie
Mod de preparare:
- Trecem carnea prin mașina de tocat carne împreună cu slănina.
- Punem condimentele într-un blender și măcinăm, mixăm totul împreună. Separat, mărunțim și usturoiul împreună cu un pic de supa.
- Stingem bicarbonatul cu zeamă de lămâie și punem peste carne. Amestecăm foarte bine după care adăugăm sarea, condimentele și usturoiul. Amestecăm foarte bine, timp de 25-30 de minute, încorporând și supa rămasă.
- Nivelăm, punem capacul și dăm carnea la rece pentru 24 de ore.
- După 24 de ore, mai frământăm carnea un pic după care formăm mititeii și îi punem pe o tavă unsă cu un pic de ulei.
- Acoperim tava cu folie alimentară și dăm la frigider pentru încă 12 ore.
- După 12 ore, pregătim mititeii pe grătar încins.
Savurați cu poftă! Poftă bună!