Rețetă pas cu pas, în video – Salată de post cu legume și cartofi – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g cartofi (fierți în coajă)
- 1 ceapă mare (marinată sau simplă)
- Jumătate legătură pătrunjel verde
- Oțet, sare (după gust)
- 50 g măsline
- 50 ml ulei (sau după gust)
- 1 ardei roșu
- Ridiche, castravete, ceapă verde (opțional)
Pentru salata orientală:
- 3 ouă fierte tari (și tăiate în bucăți)
Pentru salata cu cartofi și pește:
- Pește afumat (sau hering marinat, scrumbie la sare sau marinată)
Mod de preparare:
- Punem cartofii la fiert în apă.
- Între timp, tocăm ceapa cât de fin. Punem 1 linguriță de zahăr, jumătate linguriță de sare, 2 linguri oțet de mere și amestecăm bine cu mâna. Lăsăm ceapa la marinat 5-10 minute.
- După ce cartofii au fiert, îi curățăm de coajă și îi tăiem în bucăți mai mici. Tocăm mărunt și verdeața.
- Punem cartofii și ceapa într-un bol încăpător. Adăugăm măslinele, verdeața, 3-4 lingurițe de ulei de măsline, 2-3 lingurițe de oțet de mere, sare și amestecăm bine.
- Adăugăm și feliile de ardei și amestecăm. Servim cu felii de ridiche, de castravete și rondele de ceapă verde.
- Salata de post este gata.
Savurați cu poftă! Poftă bună!