Rețetă pas cu pas, în video – Salată de post cu vinete și ardei copți
Ingrediente necesare:
- 1 kg vinete coapte, curățate și scurse bine
- 250 g ardei kapia copt și curățat
- 100 g ceapă tocată mărunt
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță de sare (sau după gust)
- Zeama de la o jumătate de lămâie
- Frunzulițe de la 1 legătură de pătrunjel
- 200 ml ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
Mod de preparare:
- Tocăm vinetele nu foarte mărunt și le punem într-un bol. Tocăm ceapa cât se poate de mărunt.
- Curățăm usturoiul și tocăm cât se poate de mărunt pătrunjelul.
- Tocăm și ardeiul copt în bucățele.
- Peste vinetele din bol punem sare, uleiul și amestecăm. Adăugăm ceapa, ardeiul copt, verdeața și amestecăm din nou.
- Punem cățeii de usturoi în blender. Adăugăm zeama de la jumătate de lămâie, 100 ml ulei de măsline și omogenizăm.
- Turnăm peste salată și amestecăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!