Rețetă pas cu pas, în video – Mâncărică de ardei copți, rapidă și savuroasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 kg ardei (amestec kapia și gras)
- 100 ml apă
- 50 ml oțet de mere 6 grade (sau după gust)
- 25-30 ml ulei
- 3-4 frunzulițe de țelină
- Un sfert linguriță piper
- 2 linguri miere
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță sare
Mod de preparare:
- Spălăm bine ardeii, îi coacem. Îi punem într-o oală, acoperim și lăsăm deoparte 10-15 minute după care îi curățăm. Sucul rămas îl vom folosi la salată, nu-l aruncăm.
- Tăiem frunzele de țelină în fâșiuțe cât mai subțiri. Tăiem usturoiul feliuțe cât mai subțiri.
- Pentru dressing, amestecăm apa cu usturoiul, țelina, mierea, oțetul, uleiul, sarea, piperul și amestecăm un pic.
- Punem ardeii curățați într-un castron, turnăm zeama rămasă peste ei și turnăm și dressingul pregătit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!