Rețetă pas cu pas, în video – Fasole verde cu usturoi și mărar – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2 kg fasole verde (păstăi)
- 7-8 căței de usturoi (mari)
- 2 roșii medii
- 1 legătură mărar
- 3 cepe medii
- Sare și piper
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
- Punem o oală pe foc și adăugăm păstăile curățate. Adăugăm uleiul, 1-2 lingurițe de sare și 300-350 ml de apă rece.
- Punem capacul și îi lăsăm 5-10 minute, până păstaia începe să se înmoaie.
- Între timp, tocăm mărunt ceapa și usturoiul, tăiem roșiile în cubulețe mici.
- Punem ingredientele pregătite (păstrăm un pic de usturoi) peste fasolea din oală și amestecăm.
- Punem capacul întredeschis și lăsăm la foc mic aproape 1 oră.
- Spre final încorporăm și mărarul tocat mărunt și usturoiul rămas. Amestecăm și mai lăsăm pe foc mai mare 5 minute, amestecând des.
- Servim cu mămăligă și mujdei de usturoi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!