Rețetă pas cu pas, în video – Mâncărică de orez cu fasole
Ingrediente necesare:
- 250 g orez (spălat bine și lăsat la înmuiat aprox. 30 de minute)
- 1 ceapă mare
- Jumătate morcov mic / mediu
- Jumătate pătrunjel mic / mediu
- 1 ardei kapia
- 250 g lapte de cocos (sau de soia, migdale)
- 200 g fasole roșie
- 50 ml ulei de măsline
- 4 căței de usturoi
- Jumătate linguriță turmeric (sau după gust)
- Jumătate linguriță piper (sau după gust)
- 6-7 g sare (sau după gust)
- 3-4 crenguțe de cimbru lămâios
- Fulgi de ardei iute (opțional și după gust)
- 250 ml apă (sau câtă apă este nevoie ca orezul să fie gătit)
Mod de preparare:
- Clătim bine orezul și îl lăsăm la înmuiat pentru aproximativ 30 de minute.
- Punem uleiul într-o oală, adăugăm usturoiul strivit și cimbrul. Când începe să pocnească adăugăm ceapa tocată și amestecăm.
- Adăugăm sare, fulgi de ardei iute și amestecăm. După 1 minut adăugăm morcovul și pătrunjelul tocat mărunt.
- După 1 minut adăugăm fasolea, ardeiul kapia tocat mărunt, turmericul, piperul și amestecăm bine.
- Adăugăm și laptele de cocos, dăm focul la minim și adăugăm și orezul. Adăugăm 250 ml de apă și amestecăm ocazional. Gătim pe foc mic până orezul este gata.
Savurați cu poftă! Poftă bună!