Rețetă pas cu pas, în video – Mâncărică de ardei copți cu ceapă, usturoi și roșii – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 12 ardei gras alb
- 3 roșii medii
- 3 cepe
- 20 ml ulei
- 6-8 căței de usturoi
- Sare și piper
Mod de preparare:
- Coacem ardeii după care îi punem într-un vas și îi sărăm. Acoperim cu capac și lăsăm deoparte pentru 5-10 minute.
- Între timp, tocăm mărunt ceapa, roșiile.
- Curățăm ardeii de coajă și îi punem într-un bol curat.
- Punem uleiul într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată, 1 linguriță de sare, piper și pornim focul.
- Amestecăm, adăugăm usturoiul zdrobit (în coajă) și lăsăm ceapa să se înmoaie și să se caramelizeze ușor, pe foc minim, timp de 15 minute.
- Adăugăm ardeiul copt împreună cu sucul rămas în bol. Acoperim cu capac, mărim un pic focul și lăsăm 10-15 minute.
- După 10 minute întoarcem ardeii pe partea cealaltă, punem roșiile și lăsăm totul pe foc mic, sub capac, cel puțin 20-30 de minute.
- După 20-30 de minute, adăugăm 4 căței de usturoi pisați. Amestecăm și mai lăsăm pe foc 5 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!