Rețetă pas cu pas, în video – Fasole bătută – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 600 g fasole gata fiartă (sau conservată)
- 150-200 ml apă (pentru a reîncălzi fasolea)
- 2-3 cepe medii
- 100-150 ml ulei (pentru a căli ceapa)
- 50-100 ml ulei (pentru a oferi o consistență cremoasă)
- 2 linguri pastă de roșii (opțional)
- 6-8 căței de usturoi
- Jumătate linguriță boia dulce / iute
- 1,5 lingurițe sare
- Un sfert linguriță piper
- Cimbru (uscat sau verde; opțional)
Mod de preparare:
- Punem ceapa tocată mărunt, uleiul și 1 linguriță plină de sare într-o tigaie. Adăugăm 10-15 ml apă și pornim focul. Călim ceapa la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecând ocazional.
- Între timp, punem fasolea într-o oală. Adăugăm și apa și dăm drumul la foc. Lăsăm fasolea pe foc minim să s încingă bine, sub capac.
- Ne întoarcem la ceapă: încorporăm pasta de tomate, piper măcinat și amestecăm. Oprim focul și încorporăm boiaua.
- Punem ceapa peste fasole, adăugăm usturoiul mărunțit și mixăm totul cu blenderul vertical.
- Pentru o consistență cremoasă, încorporăm și uleiul.
Savurați cu poftă! Poftă bună!