Rețetă pas cu pas, în video – Ciorbă gustoasă de cartofi cu dovlecel și fasole verde – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g cartofi
- 500 g dovlecel
- 200 g fasole verde
- 3 roșii medii
- 1 lingură pastă de tomate
- 2-3 cepe medii
- 1 țelină rădăcină (opțional 3-4 frunze de țelină)
- 2 morcovi
- 4 fire ceapă verde
- 1 ardei gras roșu
- 1 legătură mărar
- 1-2 legături pătrunjel
- 20-30 ml ulei
- Sare și piper (după gust)
- 500 ml borș acru
Mod de preparare:
- Tăiem dovlecelul cubulețe potrivite, cartofii tot în cubulețe, la fel și roșiile. Curățăm păstăile și le tăiem în fâșiuțe de 2 cm. Tocăm ceapa mărunt, ardeiul cubulețe.
- Punem o oală pe foc și punem uleiul și ceapa, 1 linguriță de sare, piper și amestecăm. Lăsăm ceapa să se înmoaie și devine ușor caramelizată.
- După 2 minute, adăugăm cubulețele de morcov și jumătate de țelină mică tăiată cubulețe.
- După încă 2 minute adăugăm pasta de tomate și amestecăm să se încorporeze. Adăugăm roșiile tocate, amestecăm și lăsăm totul pe foc încă 5 minute.
- După 5 minute adăugăm cartofii și dovlecelul. Amestecăm, adăugăm păstăile și ceapa verde tocată mărunt și acoperim totul cu apă (2 litri).
- Adăugăm acum și frunzele (tulpinile) de țelină, jumătate de țelină rădăcină, 1 morcov și 1 bucată de dovlecel.
- Fierbem ciorba pe foc spre minim timp de 50-60 minute, după care scoatem bucățica de dovlecel, morcovul, țelina și frunzele de țelină.
- Spre final adăugăm și cubulețele de ardei, pătrunjelul verde tocat mărunt și mărarul verde tocat mărunt (păstrăm din verdeață pentru decor).
- Amestecăm și punem și borșul. Gustăm și potrivim ciorba de sare și piper. Lăsăm să tragă un clocot după care putem servi ciorbița.
Savurați cu poftă! Poftă bună!