Rețetă pas cu pas, în video – Ardei umpluți cu orez și ciuperci, de post – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 15 ardei mărime medie
- 1 kg ceapă
- 1 kg ciuperci champignon
- 1 roșie mare
- 2 morcovi mari
- 250 g orez
- 800 ml suc de roșii (sau 3-4 linguri pastă de tomate amestecate cu 1 litru de apă)
- 1-2 pălării de mărar mici
- 1 legătură pătrunjel
- Jumătate linguriță boia de ardei dulce afumată
- 2-3 frunze de dafin
- 4 căței de usturoi
- 30 ml ulei
- Apă rece (cât să cuprindă ardeii din oală)
- Sare, piper (după gust)
Notă: dacă nu folosim o oală cu fund dublu pentru fierbere, atunci trebuie să punem mărarul și codițele de la pătrunjel sub ardeiul gras, ca să nu se prindă.
Mod de preparare:
- Punem pe foc o tigaie încăpătoare. Adăugăm uleiul, ceapa tocată mărunt, 1 linguriță și jumătate de sare, piper și amestecăm. Lăsăm ceapa pe foc mic 10-15 minute, amestecând ocazional.
- După 10-15 minute adăugăm dafinul și după 30 de secunde adăugăm și morcovul. Călim totul împreună încă 3-4 minute.
- Adăugăm pasta de roșii și amestecăm bine. După încă 1 minut, adăugăm cubulețele de roșii.
- Amestecăm și lăsăm totul pe foc 5 minute, după care adăugăm și ciupercile tocate.
- Lăsăm totul pe foc până toată apa din ciuperci se evaporează și compoziția începe să se prăjească.
- Oprim focul și scoatem dafinul, lăsăm compoziția să se răcească.
- Încorporăm frunzele tocate de pătrunjel și orezul (spălat în 4 ape) și amestecăm foarte bine, încorporăm și boiaua.
- Tăiem capacele ardeilor, îi curățăm de semințe, nervuri și îi umplem cu compoziția pregătită.
- Punem capacul și punem ardeii în oală. Deasupra ardeilor punem mărarul, tulpinile de la pătrunjel, 4 căței de usturoi zdrobiți cu mâna.
- Amestecăm sucul de roșii cu 1 linguriță și jumătate de sare, piper măcinat și 2-3 linguri de făină.
- Turnăm amestecul deasupra ardeilor și completăm cu apă. Punem capacul și punem oala pe foc mare până începe să fiarbă, după care reducem focul la minim și lăsăm ardeii la fiert aproximativ 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!