Ingrediente necesare pentru perișoare:

500 g carne tocată de vită
250 g carne tocată de porc
1 ceapă roșie tocată mărunt
1 cățel de usturoi, pisat
100 g pesmet
1 ou
5 linguri lapte
Sare și piper

Ingrediente necesare pentru sos:

40 g unt
40 g făină
Ulei
150 ml supă de legume
150 ml supă de vită
150 ml smântână
2 lingurițe sos de soia
1 linguriță muștar

Mod de preparare:

Amestecăm carnea tocată de vită cu carnea tocată de porc, adăugăm ceapa, usturoiul, pesmetul, oul și amestecăm până la omogenizare.

Adăugăm și laptele, sarea, piperul și amestecăm iar.

Formăm chifteluțele, le așezăm pe o farfurie, acoperim farfuria și o dăm la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim chifteluțele până se rumenesc frumos pe toate părțile.

Le scoatem apoi într-un vas termorezistent.

Acoperim vasul și îl dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius pentru 30 de minute.

Pentru sos, topim untul într-o tigaie, adăugăm făina și amestecăm timp de 2 minute.

Adăugăm și supele și mai lăsăm pe foc un pic.

Ulterior, adăugăm smântâna, sosul de soia, muștarul și fierbem sosul până se îngroașă un pic.

Servim chifteluțele cu acest sos minunat.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!