Ingrediente necesare pentru stratul de cocos:

200 ml lapte
2 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 lingură cu vârf făină
100 g fulgi de cocos

Ingrediente necesare pentru stratul de biscuiți:

300 g biscuiți măcinați
6 linguri zahăr pudră
2 linguri pudră de cacao
130 g margarină topită
30 ml esență de rom
100 ml lapte

Pentru decor:

Fulgi de cocos

Mod de preparare:

Pentru modelarea prăjiturelelor, avem nevoie de un storcător de citrice.

Pentru stratul de cocos, punem laptele într-un vas, împreună cu zahărul și zahărul vanilat.

Adăugăm și făină și fierbem până începe să se îngroașe, după care adăugăm și fulgii de cocos.

Amestecăm și lăsăm compoziția să se răcorească.

Pentru stratul de biscuiți, amestecăm biscuiții măcinați cu zahărul pudră și cu pudra de cacao.

Adăugăm și margarina topită, esența de rom și, la final, laptele.

Amestecăm și modelăm o bilă mare.

Tapetăm interiorul storcătorului cu folie alimentară și umplem un sfert cu amestecul de cocos, restul cu amestecul de biscuiți.

Aplatizăm bine, după care răsturnăm prăjitura pe o farfurie, cu ajutorul foliei.

Procedăm la fel, până se termină compoziția de cocos și de biscuiți.

Peste prăjiturelele astfel formate, presărăm fulgi de cocos, după care le acoperim cu folie și le punem la frigider.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!